Van maandag tot maandag…

kaarsenLisse 08-10-2012,

Vandaag eindelijk weer eens tijd voor mezelf. Net heerlijk mijn nageltjes weer bijgewerkt. Alhoewel, heerlijk? Ik ben zelf bijna nagelstyliste en ga niet meer naar iemand toe, dat scheelt toch een paar centjes. Maar tis toch wel lastig om bij jezelf gelnagels te zetten. Mijn linkerhand ziet er dan ook een stuk mooier uit dan mijn rechterhand.

Ik ben zo rechtshandig als maar zijn kan, en als we het over links en rechts hebben, dan raak ik al in de war. Dat schijnt een vrouwen kwaaltje te zijn. Toen Rich net bij mij woonde wist hij de weg niet zo goed, dus ik moest hem hier wegwijs maken. Als we dan ergens heen gingen reed hij meestal, om zo het wegennet  in dit dorp en de omgeving snel te leren kennen. Dus ik ernaast, en de ene keer vergat ik even dat het voor hem onbekend terrein was. Moesten we na een kilometer weer omkeren omdat ik er dan pas achter kwam dat we verkeerd reden. Als ik er wel aan dacht dan zei ik: dan moet je daar verderop bij dat stoplicht linksaf, terwijl ik naar rechts zat te wijzen. Reed die dus op de verkeerde baan, en moesten we weer een stukkie omrijden. Rich heeft nu geleerd om niet meer naar me te luisteren, maar te kijken waar ik naar wijs. En wijs ik niet, en zeg ik hier rechts heeft die nog wel eens de neiging om linksaf te gaan, en komen we,  hoe bestaat het, gewoon goed uit.

Maar ik dwaal af. Ik heb dus een drukke week achter de rug, en als je mij nou vraagt wat ik allemaal gedaan heb, dan zou ik het zo ff niet weten. Maandag was de wissel-dag van de kids. Dus spullen en de hond naar hun vaders huis gebracht. Jaahaa, de hond ook. Dat is een co-ouderschapshondje.

Nadat ik mijn handen dus weer vrij had, ben ik naar de big-bazar gegaan. De kaarsen branden hier toch wel heel snel op nu de donkere avonden weer zijn gekomen, en ze waren daar in de aanbieding. Het zal een hoop mensen, vooral de vrouwen onder ons bekend voorkomen dat ik met van alles en nog wat bij de kassa stond, waar geen enkele kaars bij zat, omdat ze mijn kleur niet meer hadden. Dus toen naar een hele gevaarlijke winkel… De Action…. Gewapend met gepast geld ging ik daar vol goede moed naar binnen, nadat ik mezelf streng had toegesproken dat ik hier alleen maar kaarsen nodig had. En dan je eigen eraan houden hè. Alleen maar kaarsen Mir, alleen maar kaarsen!!  En het is nog gelukt ook. Nouja bijna dan. Maar eerlijk is eerlijk, ik heb van alles in mijn kar gehad, van theedoeken tot boxershorts voor Joris, sokken, een kandelaar, en onderweg maar denken. Heb je die kandelaar nodig? Heeft Joris deze week al boxershorts nodig? Nee, want hij is toch bij zijn vader. Theedoeken, die heb je toch wel en anders moet je maar wat vaker wassen. Sokken voor mezelf, ach je mag jezelf toch wel een keertje kietelen… Dus stond ik aan de kassa met kaarsen en sokken. Er stond nog niemand dus ik was gelijk aan de beurt. Ik hoopte dat ik genoeg gepast geld bij me had, zijn toch meer kaarsen geworden dan ik eigenlijk nodig had. Natuurlijk heb ik niet genoeg gepast geld, dus moet er nog een beetje gepind worden. Ik hoor een bekende achter mij roepen, schiet eens een beetje op Mir, en kijk naar de lange rij die zich achter mij heeft gevormd. Jezus is dat mijn schuld? Snel pak ik alles in en druip weer af naar mijn autootje, en aanvaard de reis naar huis. Het ziet er wel weer heel gezellig uit met al die kaarsjes, en om de gezelligheid compleet te maken doe ik ook al iedere avond de buitenkerstlampjes aan, die Maaike op het achterbalkonhek heeft opgehangen…  zo knus….

Dinsdag beetje uitgeslapen, in de middag heel hard geoefend op tips, met acryl en vijlen. Ineens lijk ik namelijk het gevoel kwijt te zijn hoe ik ook alweer moet vijlen. Moet het met de hand doen want mijn frees heeft gezegd dat ik het zelf maar moet doen, en beweegt van geen kant meer.

Om 18.15 uur haal ik Joris bij zijn vader op. Er is een info avond op zijn school en hij moet er naar toe, jarig of niet. En ik mag gezellig mee. Tis echt pokkeweer, het regent pijpenstelen, en dat in combinatie  met donker maakt dat ik me goed moet concentreren op de weg. Het lijkt wel dat hoe ouder ik word, hoe meer ik last krijg van nachtblindheid. Of is het gewoon dat ik geen geweldige chauffeur ben? Ik weet het niet, maar we komen gelukkig heelhuids aan, en om 19.00 uur zitten wij braaf vooraan in de klas, want anders kan ik het allemaal niet zo goed zien en horen.  Om kwart voor 8 is de “les” afgelopen en hollen we door de regen naar de auto, en waag ik me weer in het donker de weg op. Onder het rijden hebben we het erover dat Joris wat meer moet communiceren, want we kregen uitleg over een school in Rotterdam. Kans is heel groot dat hij daar niet naartoe gaat. Hij moet denk ik toch nog een jaartje door op zijn huidige school om zijn kaderdiploma te halen. Met een basisdiploma kun je niet veel kanten op.   Joris is een rustig jong, lief en, man wat is het een mooi kereltje. Het is dat hij het niet doorheeft hoor, maar het zou echt een womanizer kunnen zijn, die vele harten kan breken. Maar Joris zit veel liever op zijn kamer, niet achter de vrouwen aan, maar achter de vijand aan op zijn Playstation. Een prater is het dus ook al niet, maar dat heeft een oorzaak. Hij heeft pdd-nos, met  autistische  trekjes. Eerdaags hopen we een traject in te kunnen gaan, waar ze hem gaan begeleiden om assertiever  te worden, en worden hem ook wat sociale vaardigheden aangeleerd. Dus dames van rond de 16 jaar… bereid je voor…Joris stapt eerdaags een disco of kroeg binnen en als je het goed aanpakt bij hem, dan heb je een kanjer van kerel!! Trouwens, voor de dames van rond de 22, ik heb ook een hele knappe zoon van 22. Serieuze goedlachse student sociale wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. En mochten er leuke jongens van 19 die dit ook lezen, voor jullie heb ik ook wat rondlopen hoor. Mooie blonde meid, 19 jaar, werkt momenteel, maar is van plan om volgend jaar weer terug naar school te gaan. En tja, dan moet ik de mannen van 12 jaar nog ff teleurstellen. Ik heb wel een dochter van 12, maar die moet maar ff lekker kind zijn, en gek doen met haar vriendinnetjes. Jullie moeten dus ff geduld hebben. Ik dwaal geloof ik nu wel erg af he. Waar was ik ook alweer? Oh ja, in de auto met Joris op de terugweg. Ik zet hem weer veilig en heelhuids af bij zijn vader, en rij naar mijn eigen flatje waar manlief zijn avond eten aan het koken is. Hij moet nog even eten, want hij heeft weer heel fijn in de file gestaan en was pas om half 8 thuis. Om half 9 gaan we naar het huis van mijn ex, om nogmaals Joris zijn verjaardag te vieren.

Woensdag heb ik om half 10 iemand voor een manicure, de middag besteed ik aan tekst schrijven voor mijn site, nagelstudiolisse  want ik doe ook wimper extensies, en dat wil ik een beetje  gaan promoten. Om 18.00 komt er weer iemand en als die om half 8 weg is, kunnen Rich en ik lekker een avondje  relax tv kijken en een beetje klooien aan de website.

Vanmorgen lekker op tijd eruit, beetje gerommeld hier in huis en vanmiddag dus mijn nagels gedaan. Ik kan er weer tegen dit weekend, wat over een uur begint. Nu bijna klaar met mijn blog, die ik onder het genot van een aantal heerlijke sigaretjes, cola light, nootjes en keiharde muziek met veel plezier heb zitten schrijven. I Love it!!
Ik weet niet wat voor weer het word, maar Rich en ik duiken onder in ons knusse huisje, met brandende kaarsjes, ik heb er zat tenslotte. Zaterdagavond komen we weer boven water om mijn vriendinnetje te feliciteren met haar 50e verjaardag en onze 50 jarige vriendschap.
Maandag haal ik de spullen en de hond weer op, denk dat ik dan maar gelijk naar de Action rij om nieuwe kaarsen te halen… Ja echt alleen maar kaarsen, toch?