Kabammm

Vanmorgen kreeg ik een verhaal onder ogen op Facebook, wat ik vijf jaar geleden had meegemaakt. Ik heb zelf weer zo gelachen om mijn eigen stommiteit, ik kan het niet laten om jullie weer mee te laten genieten van één van de vele typische Mirjam acties.

 

6 september 2012

Pppffff….wat een middag….Ik ben nagelstyliste en verwacht om half twee een klant. Ik woon in een flat, en als mijn klant beneden aanbelt, open ik vanaf boven de beneden deur voor haar. Ik loop naar de voordeur om hem open te maken en stap naar buiten om nog even te genieten van het mooie weer. Onze hond loopt gezellig mee naar buiten, en ik wacht hangend over de reling op mijn klant.  Terwijl ik mij omdraai om weer naar binnen te lopen, zie ik de deur voor me met een rotklap dichtvallen…KABAMM

En daar sta ik dan met de hond die vrolijk staat te kwispelen en mijn klant die net aan komt lopen  voor een gesloten deur… met zijn 3en staan we vol ongeloof naar de gesloten deur te staren. Ik raak lichtelijk in paniek, want alles ligt in huis, mijn sleutels, mijn mobiel en mijn sigaretten…SHIT!!

Normaal gesproken heeft mijn buuf de reserve sleutel, maar die is aan het werk. Ik zeg normaal gesproken, maar toevallig hadden wij het er pas nog over gehad, dat we beide geen reservesleutel meer hadden liggen van elkaar omdat de kids ze na gebruik vergeten terug te brengen.

Ik sta samen met mijn klant te bedenken wat wijsheid is. Mijn buuf werkt vlakbij, en ik bedenk me dat we daar misschien haar voordeur sleutel op kunnen halen. Ik heb namelijk mijn balkondeur nog wel open staan, en het lijkt mij een goed plan om via  haar balkon naar mijn balkon te klimmen. Gelukkig is mijn klant met de auto en rijden we naar de Gamma waar de buuf  werkt.

De buuf kijkt verbaast dat ik ineens voor haar neus sta, ik kon haar immers ook niet bellen om te vragen of ik haar sleutel mocht gebruiken voor mijn gevaarlijke plannetje. De buuf vind het geen goed idee en vind het veel te gevaarlijk dat ik zo’n stunt uit wil halen.Volgens haar ligt de reservesleutel bij mijn dochter, die momenteel een paar dagen bij haar vader verblijft.

Mijn dochter had tijdens de vakantie van de buuf, samen met een vriendin, de katten en vissen verzorgd en voor het gemak had ze beide sleutels gepakt om zo gemakkelijk heen en weer te kunnen lopen tussen beide huizen. Het zweet breekt me nu uit….Mijn dochter en sleutels…dat brengt risico met zich mee…ze is al diverse sleutels kwijtgeraakt.. Niet alleen haar eigen sleutels, maar ook die ze leende van broers of zusje. Mijn dochter werkt ook bij dezelfde gamma…maar je raad het al…het  is vandaag haar vrije dag. Ik weet niet zeker of ze wat aan het doen is op haar vrije dag of dat ze gewoon bij haar vader thuis, en wil dat wel ff controleren maar hoe? Ik heb geen telefoon bij me, en weet ook haar mobiele nummer niet uit mijn hoofd. Ik vraag bij de gamma of ik mag bellen met hun telefoon, en draai het nummer van de huistelefoon van haar vader. Omdat het mijn eigen oude nummer nog is, weet ik die gelukkig nog wel uit mijn hoofd. Ze neemt gelukkig op, en nog belangrijker, ze heeft inderdaad beide reservesleutels in haar bezit. Met gierende banden rijden we naar mijn dochter om de sleutels op te halen. Opgelucht stappen een kwispelende hond, mijn superlieve klant en ik (snakkend naar een sigaretje) om kwart over twee eindelijk de voordeur in. Dit was de zoveelste Mirjam actie, waar ik, nu ik dit schrijf, wel weer dubbel lig van het lachen.