Blunder regering.

Vanuit mijn warme bedje kijk ik het journaal en hoor ik dat onze regering weer een flinke steek heeft laten vallen. Nu zijn het de energie kosten die toch hoger uit gaan vallen, omdat de berekeningen die zij hebben laten doen gebaseerd zijn op oude cijfers.  Uit welk ei zijn deze blunderende mensen die ons land moeten leiden eigenlijk gekropen? Vol verbazing stonden de heren tijdens de interviews achter hun oren te krabben, hoe was het mogelijk dat er weer iets niet klopte van hun voorspellingen? Het verbaast mij iedere keer weer als ik merk dat de heren daar in den Haag geen flauw benul hebben van wat er speelt onder het “klootjesvolk”.  Hetzelfde klootjesvolk dat allang geen vertrouwen meer heeft in de meeste van die politici uit Den Haag. De neuzen van vooral de heer Rutte en de heer Wiebes, die toch al niet slecht bedeeld is, zijn in mijn ogen gegroeid tot een gevaarlijke (Pinokkio)  lengte.

Het is niet de eerste keer dat deze heren geconfronteerd worden met hun eigen wanbeleid. Ze blijven maar roepen dat het zo goed gaat met het land, en haar bewoners.  We zouden er dit jaar op vooruit gaan, maar dat word wel heel moeilijk met deze blunder.

Bij het betalen van je energie rekening staan er ook weer een aantal bedragen die bizar zijn. Eerst gaat er van je zuurverdiende geld een flinke smak inkomsten belasting af. Daarna betaal je zo’n 50% aan energiebelasting, en daarna rekenen ze over het hele bedrag ook nog even 21% BTW. Al met al is dat best een aanzienlijk bedrag wat naar de overheid gaat door middel van heffingen. De overheid hoopt dat hierdoor de bedrijven en particulieren bewuster omgaan met energie. Of is deze heffing om het spaarpotje te vullen? Het zou de regering sieren als ze de heffingen direct terug geven aan de bevolking. En energie wat toch wel een eerste levensbehoefte is in de westerse wereld te belasten met het lage BTW tarief, wat inmiddels ook al met 3% is verhoogt.