1e vakantiedag

keep-calm-ik-heb-vakantie-7Lisse 01-08-2013,
Mijn eerste vakantiedag zit er al voor een groot gedeelte op. Zo’n gave dag tot nu toe, dus ik wil hem heel graag met jullie delen. Allereerst al vroeg wakker omdat mijn schatje nog een dagje naar zijn werk moet. Nadat hij was vertrokken bleef ik nog ff liggen, want vakantie vieren is ook uitrusten. Dus op bed nog ff gewordfeud, en mijn FB ff doorgespit. Terwijl ik in ons mandje de noodzakelijke dingen aan het bekijken was op FB werd ik gebeld door de assistente van de leuke dermatoloog, waar ik een paar weken geleden nog op bezoek was. Ik wist dat ik gebeld kon worden, want ik had een telefonische afspraak staan. Het meeste waar ik voor geprikt was, dat was goed, ik mankeer huidmatig dus niks ernstigs, maar ik moet me toch maar ff melden bij de internist, want ze hadden wel een lichte afwijking in mijn nieren gevonden. Ik ben de aparte wendingen omtrent mijn goddelijke lichaam wel gewend, dus gelijk maar ff een afspraak gemaakt met de internist.
De 1e dag dat rich en ik eindelijk na 4 weken samen vakantie hebben, mag ik mij melden bij de beste arts. Jippie!!! Wat hou ik toch van de vakantie.
Maar oke, ik dwaal af.
Het werd hoog tijd om mijn mandje te verlaten, ik gleed er bijna uit. Niet van de geiligheid zo in mijn uppie en na dit gesprek, maar hoe kan het ook anders in de vakantie, van de warmte!!
Nadat ik een verfrissende douchebeurt had genoten, heb ik een heerlijk bakkie leut met koekje, (natuurlijk zonder sigaretje) voor mezelf klaargemaakt.
Samen met Maaike besloot ik het op te drinken op la balkonica. Daar konden we lekker droog zitten, en luisteren naar het getik van de regen, en ruiken van de frisse geur die zo’n buitje met zich mee kan brengen.
En weer ging de telefoon, ik had namelijk nog een telefonische afspraak staan. Deze was met de gyneacoloog. En ja hoor, bingo! Nu een keer pap 2. Gelukkig maar, das iets erger dan pap 1 en iets minder erg dan pap 3. Dat betekend gewoon adem blijven halen, en over een half jaar maar weer een uitstrijkje. Je hoeft je vooral geen zorgen te maken, dus haal je idd maar heel diep adem en luister je naar je stemmetje die je zegt, geen paniek!! En je pept jezelf op, je bent al tot 51 gekomen met jou manier van leven, dus de 52 moet ook haalbaar zijn. Sterker nog, ik word gewoon oud, en dan moeten ze me ook nog eens doodknuppelen als mijn omgeving me zat is!
Ondertussen is het lunchtijd geworden, en om het lekkere eten van gister bij de vier seizoenen te overtreffen, besluit ik troepie te maken. Gebakken ei, ui en tomaat en dat lekker geprakt in de pan…Heerlijk!!
Na de lunch heeft Maaike ons penthouse hier stof gezuigd, oftewel gestofzuigd. Ik heb ons penthouse gestoft, en nadat maaike had stof gezogen, heb ik er met een big smile, maar dan de verkeerde kant op, de tent hier gedweild. Zo leuk om te doen op je 1e vakantiedag..schoonmaken. Eenieder die mij kent, weet dat ik er enorm van genoten heb om het te doen. NOT!!
Maar nu is het netjes. Het eerste biertje heb ik al achterover geslagen, want het vocht dat ik er met deze heftige huishoudklus uitzweet, moet toch weer binnenkomen, en bier is best wel een goede dorstlesser. Ik moet toch een beetje uitkijken met de lichte afwijkingen in mijn nieren en er alles aan doen om niet uit te drogen. Ik zeg PROOST!! En laat ik maar heel hard hopen dat de volgende 2 weken van mijn vakantie toch een stuk vakantie-achtiger gaan verlopen!!